"Ennek a romának élettörténete segítheti a keresztény közösségeket, hogy a cigányok mentalitását és erkölcsi szokásait jobban megértsék.

Segíthet mindnyájunkat abban, hogy kiálljunk mel- lettük, és szolidaritást vállalva együtt dolgozzunk velük."

Carlo M. Martini bíboros, Milánó érseke

Cigányok Királynéja


Alapítványunk
székhelye: 2500 Esztergom, Temető út 12.
Adószáma: 18219296-2-11
Bankszámlaszáma: 12010628-01246833-00100008

Aktuális
Napi evangélium
Pályázatok
Adománykérés

Kövessen minket a Facebook-on!

Ifjúsági találkozókSzemléletformálásZarándoklatokÉlhető környezetÖngondoskodás
Bemutatkozás - Alapítók - Romapasztoráció - Projektjeink - Galéria - Partnereink - Kapcsolat - Linkajánló

Társadalmi Érzékenyítő Tréning

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei Irodája,,Nem volt unalmas. Minden kérdésemre választ kaptam. Tanúságos volt az egész tréning. Jobban megértem a miérteket. Többet tudtam meg a cigánygyerekek fejlődéséről. Alkalmazható módszereket kaptam a megfelelő viselkedésről, kommunikációról a cigány emberekkel. Őszinte, szeretetteljes, és szakmailag rendkívül jól képzett előadók. Hiteles emberek, jó előadók és még humoruk is van.”

A társadalmi megbékéléshez fontos annak felismerése, hogy az elfogadás a kapcsolatokban nem csak az egyén fejlődését segíti, hanem a szakmai hatékonyság alapfeltétele is egyben. Ezért a Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház Társadalmi Érzékenyítő Tréninget kínál romákkal is foglalkozó oktatási-nevelési, szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi intézmények szakemberei számára.

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei IrodájaA tréning célja, hogy a szakemberek jobban megismerjék és értelmezni tudják a ,,roma jelenségek” mögött meghúzódó valódi problémákat, az empátiás – és konfliktuskezelő képességük újabb elemekkel bővüljön, mélyebben szembe nézhessenek emberi- és szakmai attitűdjeikkel, hatékony segítséget kapjanak a roma/cigány származású személyekkel való sikeresebb munkában, olyan érzékenyítő folyamatokon menjenek keresztül, ahol az elfogadó és befogadó hozzáállás természetessé válik.

A tréninget ajánljuk pedagógusoknak, gyermekvédelemben dolgozó szakembereknek (nevelőszülőknek is), védőnőknek, szociális területen dolgozóknak, hasonló területeken önkéntes szolgálatot ellátóknak, romákat segítő intézményeknek. A tréning során – a főiskolán oktató, gyermekvédelemben és oktatásban is gyakorlott előadó mellett - az érintett csoporthoz tartozó tapasztalati szakértők élményalapú beszámolói segítik az érzékenyítés folyamatát.

Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózatának Pest Megyei IrodájaJelentkezési lap letöltése

Szeretettel várjuk jelentkezésük!

A tréningen részt vett szakemberek visszajelzései itt >>

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhet:

honlap: www.boldogceferinoalapitvany.hu
e-mail: eselyreferens[kukac]boldogceferinoalapitvany.hu
telefon: +36 20 823 1404

Báder Iván - szakmai tréner: esely.szakma[kukac]boldogceferinoalapitvany.hu

<<vissza

 

Boldog Ceferino Alapítvány