"Ennek a romának élettörténete segítheti a keresztény közösségeket, hogy a cigányok mentalitását és erkölcsi szokásait jobban megértsék.

Segíthet mindnyájunkat abban, hogy kiálljunk mel- lettük, és szolidaritást vállalva együtt dolgozzunk velük."

Carlo M. Martini bíboros, Milánó érseke

Cigányok Királynéja


Alapítványunk
székhelye: 2500 Esztergom, Temető út 12.
Adószáma: 18219296-2-11
Bankszámlaszáma: 12010628-01246833-00100008

Aktuális
Napi evangélium
Pályázatok
Adománykérés

Kövessen minket a Facebook-on!

Ifjúsági találkozókSzemléletformálásZarándoklatokÉlhető környezetÖngondoskodás
Bemutatkozás - Alapítók - Romapasztoráció - Projektjeink - Galéria - Partnereink - Kapcsolat - Linkajánló

Öngondoskodás

Csirkeprojekt és kisbusz


Alapítványunk ez évben vásárolt egy csirkekeltetőgépet, amelyet egy sokgyermekes család vett gondozásába. A kikelő kiscsirkéket családoknak adjuk, akik vállalják, hogy a felállított kritériumok mentén, nevelik az állatokat. Néhány hónap elteltével aztán az állatokról gondoskodó családok a tojásokat visszaadják keltetésre, ezzel biztosítva az állandó csirke utánpótlást. A projekt révén Esztergomban és környékén első körben ötven család léphetett az öngondoskodás útjára.
A programunk a cigány- és hátrányos helyzetű családok azon kulcskompetenciáit próbálja fejleszteni, amely esetükben a későbbi munkaerő-piaci kihívásoknak történő megfelelés alapfeltétele lehet.
Szintén az öngondoskodást és a közösségszervezést hivatott elősegíteni az a programunk, amely Borsod megyei Szendrőládon valósul meg. Egy kisbusz vásárlásával egy Cursillo-s dicsőítő együttes és a hozzájuk tartozó közösség részére lehetővé tettük, hogy romapasztorációs és más evangelizációs rendezvényeken részt vegyenek, a hétköznapokon pedig a férfiak munkát vállaljanak hazánk távolabbi pontjain.
Projektünkben azon személyekre építünk, akik saját közösségükben képesek a közösségépítés kiindulópontjává válni és ezzel integrációs folyamatokat generálni.

 

 

Boldog Ceferino Alapítvány